Vastgoedbeheer lijkt een uitsluitend zakelijke dienst, maar voor particulieren kan het uitbesteden van beheer van de woning ook heel interessant zijn. Daar krijgen we regelmatig vragen over, dus gaan we vandaag in op de voordelen van vastgoedbeheer.
 

Wat is vastgoedbeheer

Stel, je hebt een eigen woning en je verblijft (tijdelijk) in het buitenland, of bij je partner of familie. Wat doe je dan met je woning? Schakel je vrienden of familie in om af en toe een kijkje te nemen bij je huis, bijvoorbeeld om wat onderhoud in de tuin te doen? Of zou je je woning (willen) verhuren, met alle organisatie die daarbij komt kijken?

Er is een makkelijkere oplossing: vastgoedbeheer.
Dit houdt in dat je het beheer en de verhuur van je woning uitbesteedt aan een professionele beheerder. Dat klinkt nogal zakelijk, maar kan ook voor particulieren heel interessant zijn.
 

Verschillende mogelijkheden van beheer

Zoals vaak het geval is met dienstverlening, zijn er ook bij vastgoedbeheer verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor financieel, technisch en commercieel beheer, of een combinatie daarvan.

Financieel beheer houdt in dat je geen omkijken meer hebt naar de administratie rondom de verhuur van je woning. De huur wordt geïnd en als de betaling uitblijft, hoef je daar niet zelf achteraan.
Technisch beheer dekt ook het onderhoud aan de woning. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om reparatievragen van je huurder, of de afhandeling daarvan. En laat je het commercieel beheer over aan ons, dan zoeken we ook de perfecte huurder voor je.
 

Waarom je woning laten beheren

Leegstand doet al snel afbreuk aan de waarde van je woning. Wanneer je voor een langere periode geen gebruik maakt van je woonruimte, zul je dus een oplossing moeten bedenken. Het meest logische is dan dat er iemand anders in jouw huis intrekt, net als een huurwoning. Het beheren van woonruimte is echter tijdrovend en intensief. Dat uitbesteden is dus een last van je schouders.
Vastgoedbeheer heeft bovendien fijne (financiële) voordelen. Waarschijnlijk het grootste gewin: je ontvangt huur!
 

Voordelen van vastgoedbeheer

Het uitbesteden van het beheer van je woonruimte heeft vele voordelen:

  • je ontvangt huur!
  • rendement zonder er naar om te kijken
  • altijd de juiste huurovereenkomsten
  • fiscaal aantrekkelijk
  • leegstand voorkomen
  • stipte huurincasso
  • geen zorgen over het vinden van huurders of het onderhoud aan de woning
  • geen familie of vrienden meer inschakelen

 
Klinkt behoorlijk zorgeloos hè? Dat is precies wat wij met onze vastgoedbeheerdiensten willen bereiken: ontzorgen!