Mijn favorieten

Virtual reality verovert de makelaarswereld en dit is waarom


Virtual reality verovert de makelaarswereld en dit is waarom
 
Virtual reality. Een beetje gamer kent de term van het spelen van computerspellen die de werkelijkheid nabootsen. En wel op zo'n manier dat het lijkt alsof je zelf midden in die geheel gefabriceerde maar zeer realistische wereld staat. Dat principe passen wij nu ook toe bij het bezichtigen van huizen. (Minus de veldslagen natuurlijk.) Virtual reality voor bezichtigingen verovert de makelaarswereld.
 
Google Streetview - maar dan voor binnen
'Vroeger' namen makelaars wat foto's van een woning en daar moest je het als potentiële koper dan mee doen. Zonder verkoopstyling of op zijn minst degelijke vastgoedfotografie was het beeld wat de foto's schepten vaak compleet anders dan de werkelijkheid. Met als gevolg een teleurstelling voor de koper ('de woning ziet er anders uit dan we dachten') en verspilde tijd voor de verkoopmakelaar.

Ain't nobody got time for that.

Vastgoedfotografie is inmiddels een stuk verbeterd. En van de meeste woningen op Funda zijn nu ook 360-graden foto's beschikbaar. Maar de ontwikkelingen gaan door. Steeds meer makelaars werken met virtual reality.
 
Het idee ken je wellicht van Google Streetview. Je kunt door straten lopen en zelfstandig kiezen welke kant je op wilt gaan. Deze techniek zetten wij nu ook in bij woningverkoop.
 
Vanuit je luie stoel een woning bezichtigen met virtual reality
Want hoe ideaal is het als je vanuit je luie stoel een écht goede indruk krijgt van een woning? Zodat je zeker weet dat het écht nut heeft deze te gaan bekijken? Met virtual reality kun je als het ware zelf door de woning heen lopen. Het zinnetje 'de ruimte is toch kleiner dan we dachten' kan dus de koelkast in.
 
De voordelen van virtueel een woning bezichtigen:
  • Minder teleurstelling tijdens een bezichtiging
  • Een beter beeld van de woning, waardoor je beter kunt inschatten of je deze ook echt wilt bezichtigen
  • Je kunt de woning eindeloos bekijken, gewoon, thuis. Toch nog even terug naar de keuken? Hoe groot waren die slaapkamers nou? Geen makelaar die op de tijd let, vanuit je luie stoel loop je zo vaak door de woning als je wilt.
 
Let wel: Virtual reality is geen complete vervanging van de 'normale' bezichtiging. Natuurlijk wil je een woning zien voordat je deze koopt. Wij vinden het echter een tijdsbesparende ontwikkeling die we dan ook graag in ons kantoor inzetten. Wil je het eens proberen?
 
 
 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring