Ben jij ook opgegroeid met het idee dat je geld moet sparen?

Particulieren komen nu van een koude kermis thuis: het zuurverdiende en netjes weggezette spaargeld levert geen rente meer op. Wie toch graag een aantrekkelijk rendement van zijn geld ziet, zoekt alternatieven. Een woning kopen om deze te verhuren is de trend.

Rendement voor particuliere beleggers: buy-to-let

Je zoekt dus een alternatief voor geld sparen. Investeren in vastgoed om vervolgens te verhuren is een aantrekkelijke optie. Particuliere beleggers kopen relatief goedkope woningen en behalen (extra) rendement door de verhuur ervan. Dat is ‘buy-to-let’. 

5 redenen om een woning te kopen voor verhuur

Waarom zou je dat nu doen, als particuliere belegger een woning kopen om te verhuren? Het investeringsklimaat hiervoor is momenteel gunstig. Heel gunstig:

  1. De hypotheekrente is laag
  2. Huren zijn relatief hoog
  3. Tot vijftig woningen betaal je geen verhuurdersheffing
  4. Inkomen uit huur is onbelast
  5. Een veilige manier van investeren

Een huis kopen als particuliere belegger

Van een huis kopen om te verhuren moet je geen gouden bergen verwachten. Particuliere beleggers moeten meestal 50 procent van het koopbedrag uit eigen geld financieren. Houd er ook rekening mee dat een beleggingshypotheek duurder is dan een reguliere woninghypotheek en de woning in box 3 wordt belast. Een koopwoning kost je als belegger dus meer dan als eigenaar of bewoner. Maar de investering levert je zeker meer rendement op dan dat je je geld bij de bank laat staan.

Dealen met huurders?
Koop je om te verhuren, dan krijg je – natuurlijk – te maken met huurders. Je bepaalt zelf aan wie je verhuurt. Studenten, expats of toeristen bijvoorbeeld.
Het kan zijn dat je dit aspect van de investering niet aantrekkelijk vindt. Niet iedereen heeft tijd en zin om huurders te vinden. En je krijgt ook te maken met huurcontracten, betalingen en woningonderhoud. Laat dit geen dealbreker voor je zijn. Je kunt het beheer van de huurwoning ook voor je laten uitvoeren. Zo kun je van het rendement uit je investering genieten zonder dat je er verder omkijken naar hebt.

Regelmatig krijgen wij beheeraanvragen voor investeringsprojecten in Gorinchem en omstreken binnen. Kopen om te verhuren is dus niet alleen relevant voor de vier grote steden. Is deze veilige manier van beleggen ook iets wat jij zou overwegen? Neem dan contact met ons op, de koffie staat klaar.