Mijn favorieten

Verkoopstyling: huis stylen voor verkoop (en waarom dit géén interieurstyling is)Bij verkoopstyling of vastgoedstyling denken veel mensen aan dure interieurstyling of een totale makeover van hun woning. Dat is jammer, want dat is precies níet wat een huis stylen voor de verkoop is. Wat je wél van een verkoopstylist mag verwachten, is concreet advies met simpele aanpassingen om van jouw thuis een huis te maken. Het resultaat daarvan is dat je woning een bredere doelgroep trekt en sneller verkocht wordt voor een betere prijs. We leggen je uit wat een huis stylen voor de verkoop precies inhoudt.

 

Woning verkopen – en snel een beetje alsjeblieft

Als je huis in de verkoop gaat, wil je twee dingen:
  1. dat deze snel verkocht wordt
  2. dat de woning verkocht wordt voor de beste prijs
Voor de verkoop en promotie van je woning worden foto's gemaakt. Die zijn te zien op allerlei kanalen, waaronder de website van de verkoopmakelaar en woningverkoopsites zoals Funda.nl. Deze foto's moeten de doelgroep, de potentiële koper, in een oogwenk overtuigen dat jouw woning hun nieuwe droomhuis is.
 

Zo veel mogelijk kopers interesseren voor je woning

En dat is precies waar verkoopstyling om de hoek komt kijken. 

Want:
– Spreken de foto's van jouw woning wel de juiste doelgroep aan?
– Laten ze geen potentiële kopers voorbij gaan?
– Kun je wellicht niet veel meer mensen interesseren voor jouw woning?

 

Van een thuis een huis maken

Elk huis is persoonlijk, een thuis. Het is immers jouw woning. We weten echter dat potentiële kopers worden afgeschrikt door zeer persoonlijke inrichtingen. Mensen vinden het namelijk moeilijk om zichzelf in te beelden in die woning. 
 
Foto's boven de bank, souvenirs van een vakantie, maar ook kleuren; het zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die jouw interieur persoonlijk maken. En waardoor jouw woning dus minder kopers trekt.
 
Een huis stylen voor de verkoop is eigenlijk kort gezegd: van een thuis een huis maken.

 

Een huis stylen voor de verkoop

Door middel van verkoopstyling of vastgoedstyling zorg je er in een korte periode voor dat de woning aantrekkelijk wordt gepresenteerd.
 
TV-programma's rondom woningen verkopen kunnen de indruk wekken dat je woning totaal verbouwd moet gaan worden als je een verkoopstylist inschakelt. Maar dat is niet de bedoeling van verkoopstylingadvies.
 
Het doel is om met zo min mogelijk middelen relevante aanpassingen te maken die voor een snellere verkoop tegen een hogere verkoopprijs zorgen. Een professionele vastgoedstylist heeft een objectieve blik én makelaarskennis. Deze weet dus precies wat kopers willen.

 

Resultaat van vastgoedstyling

  1. Van thuis naar een huis
  2. Pluspunten van de woning accentueren
  3. Bredere doelgroep aantrekken voor de woning
  4. Snellere verkoop
  5. Hogere verkoopprijs
 
We hopen dat je nu meer duidelijkheid hebt over wat verkoopstyling of vastgoedstyling inhoudt en ziet dat de vergelijking met interieurstyling onterecht is. Een huis stylen voor de verkoop is puur gefocust op de verkoop van de woning. 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring