Mijn favorieten

Je huis in de verkoop: 5 tips om jouw woning voor te breiden op de fotoreportage!

Jouw huis in de verkoop: 5 tips om jouw woning voor te bereiden op de fotoreportage! 

Je woning laten opvallen, een bredere doelgroep aantrekken, een snelle verkoop; foto's hebben grote invloed op het verkoopproces. Want wat doen mensen die een woning willen kopen? Precies, ze kijken foto's, op Funda bijvoorbeeld. Je wilt dus dat de foto's van jouw woning zo goed zijn dat ze potentiële kopers direct overtuigen jouw woning te bezichtigen. Wij geven tips.


Kijken in plaats van doorscrollen
De eerste indruk gaat ontzettend vluchtig. In slechts een paar seconden besluit een bezoeker van Funda om jouw woning wel of niet te bekijken. Besluit hij of zij om door te scrollen, dan kun je zomaar een kans om je woning te verkopen gemist hebben.

Natuurlijk kun je zelf 'even wat plaatjes schieten', maar fotografie is niet voor niets een vak. Een vastgoedfotograaf fotografeert met een groothoeklens en weet uit ervaring hoe jouw woning het best verkoopt op foto's.


Wat je moet weten voor de vastgoedfotograaf komt
Je doet er goed aan je woning voor te bereiden op de komst van de vastgoedfotograaf. Een fotograaf is geen tovenaar: een rommelig huis is op de foto ook een rommelig huis. Op een foto lijkt alles zelfs nóg drukker, omdat het beeld van 3d naar 2d verandert.


Zo maak je je woning klaar om gefotografeerd te worden

Tip 1: Opruimen

Klinkt als een open deur? Misschien, maar echt grondig opruimen doen maar weinig mensen. Voor de fotoshoot is het belangrijk dat alle losse items uit het zicht zijn en er ook geen spullen onder meubels liggen.
Groot voordeel van goed opruimen is dat je ook beter voorbereid bent op de verhuizing. Je doet het dus niet alleen voor de foto's.
Lees ook: begin met opruimen, zo is het makkelijk

Tip 2: Schoonmaken
Voor het maken van mooie woningfoto's is een schoon huis wenselijk. Zeem de ramen (dat zorgt ook voor meer licht), haal een stofzuiger en dweil door de woning en zorg dat alle gladde oppervlakken stof- en vetvrij zijn. 

Tip 3: Maak van een thuis een huis
We weten dat potentiële kopers zich ongemakkelijk voelen in een persoonlijke inrichting. Bedenk ook dat de foto's van je woning op Funda, social media en de website van de makelaar terug te zien zijn. Redenen genoeg dus om die mooie gezinsfoto even op te bergen. Zorg ervoor dat je woning eruit ziet als een hotel; geen thuis maar een huis.
Wil je toch iets aan de muur hangen, kies dan voor neutrale muurdecoratie. Daarvoor kun je ook eens bij de kringloop kijken.

Tip 4: Sfeer aanbrengen
Na het grondige opruimen en het opbergen van persoonlijke spullen staan er waarschijnlijk alleen nog grote(re) meubels in de ruimtes. Door slimme oplossingen zorg je toch voor sfeer. Hang bijvoorbeeld (schone!) handdoeken op de haakjes in de badkamer, gooi een sprei over het bed of zet een verse bos bloemen neer.
Lees hier meer over verkoopstyling

Tip 5: Vergeet de buitenkant niet
Vaak zijn verkopers heel druk met de binnenkant van hun huis, maar vergeet ook de buitenkant van de woning niet! Ruim de tuin op, verwijder bijvoorbeeld losse bladeren en onkruid. Zet de tuinset neer, op een mooie dag eventueel met kussens en de barbecue. Een pot met een bloeiende plant erin kan ook wonderen doen.


Gratis checklist fotoreportage

Door aandacht te besteden aan de voorbereiding op de fotoshoot kan de fotograaf snel te werk gaan. En het optimale resultaat behalen. Belangrijk, want hoe aantrekkelijker jouw woning wordt gepresenteerd, hoe groter de kans op potentiële kopers!
Wil je nog meer weten? We maakten een handige checklist die je gratis kunt downloaden. Je vindt deze gratis downlaod hier.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring