Corona zet de boel op z’n kop. Door alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ontstaan er lastige situaties. Het vraagt creativiteit en saamhorigheid. Woonbemiddeling Rivierenland helpt graag. Voor zover wij kunnen, dat is met tijdelijke huisvesting.   

Er ontstaan onverwachte problemen door het coronavirus. Zo ook rond huisvesting. We moeten bijvoorbeeld zoveel mogelijk thuiswerken. Met de laptop op de keukentafel, is nog het minste probleem. Hoewel, voor mensen met jonge kinderen… maar daarover straks meer.

Wat gebeurt er zoal? Hier en daar komen projecten stil te liggen. Buitenlandse werknemers kunnen soms niet meer naar huis. Kunnen ze wel blijven waar ze nu wonen? Of moeten ze ook daar weg? Bijvoorbeeld uit het hotel dat gaat sluiten. En waar moeten ze dan heen?

Koop en verkoop in de knel
Expats die nog mogen en kunnen reizen, komen terug naar Nederland. Waar gaan ze wonen?
Gaan ze nu een huis kopen? Vinden ze nog een verkoper? Of hebben ze wel wat anders aan hun hoofd dan hypotheken, werkgeversverklaringen en notarissen. Maar de huisvestingsvraag blijft.

Ben je aan het verbouwen? En zit je tijdelijk in je caravan? Grote kans dat je bouwproject vertraging oploopt. Hoelang hou je het dan uit met z’n vieren op die paar vierkante meter? Wil je niet liever wat meer ruimte? Want hoelang gaat het allemaal nog duren?

Tijdelijk dichter bij elkaar zijn
Tal van gescheiden ouders leven redelijk ver van elkaar. Onder normale omstandigheden is dat te doen. We kunnen normaal reizen, halen en brengen de kinderen van de ene naar de andere ouder, zoals het uitkomt en is afgesproken. Maar door het verplichte thuiswerken en de gesloten kinderopvang moet je samen wellicht iets anders regelen. Dat zou je wel willen en kunnen, als je maar dichter bij elkaar woonde. Maar waar?

Door dit soort situaties groeit de behoefte aan tijdelijke woonruimte enorm. Hoe voorzien we daarin? Daar gaan wij bij helpen. Door al onze creativiteit in de strijd te werpen om vraag en aanbod naar tijdelijke woonruimte nog dringender bij elkaar te brengen.

Lege hotels en B&B’s
Aan de andere kant ontstaan er ook mogelijkheden. Zo zien hotels, pensions en B&B’s hun boekingen teruglopen. Niemand kan nu lekker op vakantie. Waarom deze leegstaande kamers niet inzetten voor tijdelijke verhuur? Voor zover ze niet geschikt zijn voor coronapatiënten natuurlijk.
En zo hebben we nog wat ijzers in het vuur om mensen te helpen die dringend woonruimte nodig hebben.

Heb je ook tijdelijk woonruimte nodig of juist beschikbaar? Laat het ons weten. Wij komen met een oplossing op maat. En brengen vraag en aanbod snel bij elkaar.